Film wax

Film wax ,(ook wel harde wax genoemd), wordt als warme, vloeibare substantie in een dunne laag op de huid aangebracht. Eenmaal afgekoeld, hardt deze wax uit. Vervolgens kan de hars eenvoudig en zonder te breken als een film worden verwijderd. Katoenen hars strips zijn overbodig en huidirritatie is verleden tijd.

Minder pijn en huidirritatie met film hars

Doordat film wax zich louter aan het haar hecht en niet aan de huid, is het harsproces een stuk minder pijnlijk dan in het geval van de klassieke hars. Een bijkomend voordeel is de beduidend kleinere kans op uitslag op en irritatie van de huid. Film wax wordt dan ook wel gezien als de betere versie van de klassieke warme wax of hot wax. Bovendien is dit type wax in een beweging te verwijderen. De toegevoegde plasticiden zorgen er namelijk voor dat de hars niet breekt bij het verwijderen. Een kwaliteit dat minder handelingen vergt en veel tijd bespaart. Ook korte en stugge haren worden zonder probleem weggewerkt. Juist deze eigenschappen maken film wax zeer geschikt voor het harsen van de kwetsbare delen, zoals de oksels, het gezicht en de bikinilijn.

De voordelen van film hars onder elkaar

Wij hebben een aantal voordelen van film wax onder elkaar gezet:
–       Film wax doet minder pijn doordat het de haren vangt en niet de huid.
–       Film wax geeft minder uitslag en irritatie van de huid.
–       Aan de filmhars zijn plasticiden toegevoegd zodat de hars flexibeler is. Hierdoor breekt de hars niet af bij het verwijderen. De klassieke azuleenhars breekt vaak en sneller af.
–       Met film wax kan de harsbehandeling worden versneld doordat alle haren in een beweging worden verwijderd. Minder handelingen en dus meer snelheid.
–       Film wax onthaart grondig.
–       Film wax laat geen beschadigde haren achter.
–       Film wax heeft een lage smelttemperatuur.
–       Film wax is 38% zuiniger in gebruik vergeleken met de klassieke warme wax.
–       Zeer geschikt voor het harsen van delicate lichaamsdelen: oksels, bikinilijn en gezicht.