Wax Boutique

Brazilian Wax

Lees meer

Deskundig advies

Lees meer

Film wax

Lees meer

Waxen voor mannen

Lees meer

Brazilian Wax ↑ omhoog

De Brazilian wax

Deze behandeling is puur voor vrouwen!

Tijdens een Brazilian wax behandeling wordt al het haar tussen de navel en de billen verwijdert. Dit is dus de meest rigoureuze harsbehandeling die er is. Al het haar in de buurt van de vagina en al het haar tussen de billen wordt bij een Brazilian wax verwijdert. Het verwijderen van alle haren is kenmerkend voor een Brazilian wax. Het is namelijk niet standaard dat al het haar boven de vagina verwijderd wordt. Zo wordt er vaak voor gekozen om een strookje haar of een driehoekje haar te laten staan. Een waxbehandeling waarbij niet al het haar in de buurt van de vagina en tussen de billen wordt verwijderd is geen echte Brazilian wax.

Even wennen

Het zal wel even wennen zijn om een Brazilian wax uit te laten voeren. Uw onderlijf moet namelijk helemaal bloot. Bovendien zal de persoon die u behandelt u vragen om verschillende ‘gênante’ posities aan te nemen. Dit is nodig zodat er voldoende ruimte is om de hars aan te brengen en te verwijderen. Voor de ontharingsspecialist is het natuurlijk al lang niet meer gênant, maar zelf moet u er waarschijnlijk wel even aan wennen om uw billen omhoog te steken en uw benen te spreiden.

Hardwax

Bij een Brazilian wax wordt gebruik gemaakt van hardwax. Als eerste wordt de hardwax op het harige gedeelte gesmeerd dat u wilt laten ontharen. Vervolgens zal de was stollen en van het lichaam af worden getrokken. De meeste mensen ervaren het eraf trekken van de was als behoorlijk pijnlijk. Bij een Brazilian wax is dit eraf trekken natuurlijk extra pijnlijk omdat het gaat om zeer gevoelige lichaamsdelen. Om een herstel te bespoedigen wordt er na het waxen talkpoeder en olie gebruikt. Zo kan de behandelde huid weer tot rust komen.

De bikinilijn harsen

Bij het harsen van de bikinilijn worden alleen de haren verwijdert die u kunt zien als u een bikinibroekje aan heeft. Het is niet gebruikelijk, maar u zou eventueel een bikinibroekje of onderbroek aan kunnen houden tijdens deze behandeling.

Hoeveel haar er verwijdert moet worden wanneer u de bikinilijn laat harsen is afhankelijk van uw bikinibroekje. Wanneer u een minuscuul bikinibroekje heeft, is het verschil met een Brazilian wax natuurlijk erg klein.

Softwax

Wanneer u uw bikinilijn laat harsen wordt over het algemeen gebruik gemaakt van softwax. Softwax heeft als voordeel dat het niet hard hoeft te worden. Het kan direct na het aanbrengen met behulp van een strip worden verwijderd. Het nadeel van softwax is dat het minder nauwkeurig is dan hardwax. Er blijven wel eens een paar haartjes zitten. Rondom gevoelige lichaamsdelen wordt daarom altijd hardwax gebruikt. Met hardwax worden alle haren sowieso in Eén keer goed verwijderd.

Is een Brazilian wax pijnlijk

De Brazilian Wax wordt regelmatig gezien als een pijnlijke behandeling. Dit valt echter alles mee! Vaak vergelijkt men een waxbehandeling met het harsen van het lichaam. Een wax behandeling is echter vele malen minder pijnlijk omdat de wax niet aan de huid hecht. Door de professionaliteit en de unieke Hot Wax, die Diva’s beauty boutique gebruikt voor de Brazilian Wax, wordt deze behandeling zo semi-pijnloos als mogelijk.

Deskundig advies ↑ omhoog

Jij krijgt bij ons altijd een deskundig advies!

Voor het waxen

1.Laten groeien

Je haar moet ongeveer 2 tot 3 weken groeien voor je het laat waxen. Het is hierbij heel belangrijk dat je het in deze weken dus niet trimt of scheert. Je haar moet minimaal een halve centimeter lang zijn om het beste resultaat uit je behandeling te halen. Zorg er ook voor dat het niet te lang is.

2.Voorbereiding

Voor een optimaal resultaat, kan je je huid voor het waxen een paar dagen licht scrubben. Hierdoor zullen alle dode huidcellen verwijderd worden en gaan de haren losser zitten, waardoor de haartjes makkelijker verwijderd kunnen worden. Voor aanvang van de behandeling wordt je gevraagd om je te reinigen en op te frissen. Je huid moet namelijk helemaal schoon zijn bij de start van de behandeling

3.First time

Tijdens intieme behandelingen zoals de Brazilian Wax zal je je onderkleding volledig uit moeten doen. Je kunt je bovenkleding gewoon aanhouden. Wij zijn niet bezig met de vorm of omvang van jouw lichaam en hier hoef je dan ook niet ongerust over te zijn. Wij streven er naar om het jou zo comfortabel mogelijk te maken en we begrijpen dat je misschien een beetje zenuwachtig bent. Hier gaan wij zorgvuldig mee om.

4. Pijn

De waxmethode van Diva’s beauty Boutique is zo snel en pijnloos mogelijk. We zouden liegen als we je zouden vertellen dat je er niks van voelt, maar het is zeker minder pijnlijk dan je verwacht en de pijn wordt steeds minder naarmate je vaker hebt gewaxt.

Belangrijk

Sommige huidaandoeningen, medicijnen en cosmetica maken je huid gevoeliger of dunner. In sommige situaties raden wij het af om te waxen. Wij zullen jou hier voldoende over informeren tijdens je consult of aanwezigheid in onze boutique. Mocht je met vragen zitten, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Na het waxen

1. Schoon houden

24 tot 48 uur na de behandeling:
Gedurende deze uren moet je je huid schoon houden. en warmte en wrijving vermijden. Het schoonhouden van de huid het liefst met een antibacterieel product. Hier kan de wax specialist jou over informeren. Verder advies is: Douche niet te heet, ga niet in de sauna en wacht even met sporten en de zonnebank. Draag geen knellende kleding en raak de behandelde huid alleen aan met schone handen.

2. Scrubben

Vanaf 3 dagen na de behandeling:
Vanaf nu mag je je huid gaan scrubben. Doe dit met een grove korrel en scrub je huid 2 tot 3 keer per week om alle dode huidcellen te verwijderen. Je kan ook gebruik maken van onze producten.

Let op: Bij je eerste wax behandeling is het normaal dat er een lichte roodheid van de huid ontstaat. Deze kleur hoort binnen 24 uur te verdwijnen. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Producten voor na het waxen

De boutique werkt alleen met de beste kwaliteit producten. Dit adviseren wij onze klanten ook altijd. Kijk in onze boutique naar het aanbod.

Wanneer jij nog vragen hebt kan je altijd langskomen in onze salon.

Film wax ↑ omhoog

Film wax ,(ook wel harde wax genoemd), wordt als warme, vloeibare substantie in een dunne laag op de huid aangebracht. Eenmaal afgekoeld, hardt deze wax uit. Vervolgens kan de hars eenvoudig en zonder te breken als een film worden verwijderd. Katoenen hars strips zijn overbodig en huidirritatie is verleden tijd.

Minder pijn en huidirritatie met film hars

Doordat film wax zich louter aan het haar hecht en niet aan de huid, is het harsproces een stuk minder pijnlijk dan in het geval van de klassieke hars. Een bijkomend voordeel is de beduidend kleinere kans op uitslag op en irritatie van de huid. Film wax wordt dan ook wel gezien als de betere versie van de klassieke warme wax of hot wax. Bovendien is dit type wax in een beweging te verwijderen. De toegevoegde plasticiden zorgen er namelijk voor dat de hars niet breekt bij het verwijderen. Een kwaliteit dat minder handelingen vergt en veel tijd bespaart. Ook korte en stugge haren worden zonder probleem weggewerkt. Juist deze eigenschappen maken film wax zeer geschikt voor het harsen van de kwetsbare delen, zoals de oksels, het gezicht en de bikinilijn.

De voordelen van film hars onder elkaar

Wij hebben een aantal voordelen van film wax onder elkaar gezet:
–       Film wax doet minder pijn doordat het de haren vangt en niet de huid.
–       Film wax geeft minder uitslag en irritatie van de huid.
–       Aan de filmhars zijn plasticiden toegevoegd zodat de hars flexibeler is. Hierdoor breekt de hars niet af bij het verwijderen. De klassieke azuleenhars breekt vaak en sneller af.
–       Met film wax kan de harsbehandeling worden versneld doordat alle haren in een beweging worden verwijderd. Minder handelingen en dus meer snelheid.
–       Film wax onthaart grondig.
–       Film wax laat geen beschadigde haren achter.
–       Film wax heeft een lage smelttemperatuur.
–       Film wax is 38% zuiniger in gebruik vergeleken met de klassieke warme wax.
–       Zeer geschikt voor het harsen van delicate lichaamsdelen: oksels, bikinilijn en gezicht.

Waxen voor mannen ↑ omhoog

Steeds meer mannen besteden aandacht aan het uiterlijk. Waar mannen eerst alleen aan het haar en de baard dachten, wordt er nu steeds meer bij de lichaamsbeharing stil gestaan.

Een hele behaarde rug, een vol gegroeide bost of lange plukken bij de oksels…. Er zijn nog vrouwen (en mannen) die dit op prijs stellen, maar steeds meer mannen hebben de voorkeur
om dit te verwijderen. Onze Diva’s zijn allemaal ervaren in het ontharen en zullen jou het waxen als positief laten ervaren.

Doet waxen bij mannen pijn? Dit heeft uiteraard te maken met jouw pijngrens. Het is wel een feit dat de eerste keer het gevoeligst is. Dit komt omdat er dan nog het meest aantal haartjes tegelijk verwijderd worden.
De tweede behandeling is al minder gevoelig en wanneer jij dit blijft herhalen zal het steeds minder gevoelig zijn en zullen er minder haren terug komen.

plekken op het lichaam die wij voor jou waxen:

 • rug
 • schouders
 • armen
 • oksels
 • borst
 • buik
 • benen
 • handen
 • vingers
 • voeten
 • tenen

mannen waxen Zwolle