Natuurtinten

Het overgrote deel van onze klanten verft het haar. Wist jij dat meer dan de helft van alle haarkleuren niet bij jou passen? Vraag jij je af welke haarkleur dan wel bij je past? Het antwoord is simpel: jouw eigen haarkleur. Misschien vind jij jouw haarkleur net wat saai of wil je wel eens wat variatie.

Het is jammer genoeg niet zo dat een haarkleur die jij mooi vindt ook vanzelfsprekend bij jou past. Meer dan de helft van alle haarkleuren zal zelfs vloeken. Hoe weet je dan welke haarkleuren je wel en welke je juist beter niet kunt kiezen? Dat kunnen wij jou vertellen.

Ben je een uitgesproken warm of koel kleurtype? Dan kun je ook het beste ook voor een bijpassende haarkleur gaan. Neem je als warm kleurtype een koele haarkleur of andersom? Dan zal deze kleur niet bij je natuurlijke kleuring harmoniëren. Een haarkleur die niet bij je past kan je er flets, bleek, grauw, gelig of soms zelfs ziek uit laten zien!

Bij het kiezen van een juiste haarkleur is het belangrijkste om te bepalen of je een overwegend warm, koel, gedempt, helder, licht of donker kleurtype bent.

Het is het belangrijk om uit te gaan van je natuurlijke haarkleur.

Wanneer je dicht bij je natuurlijke haarkleur in de buurt blijft kan er eigenlijk niet zo veel mis gaan. Je kunt natuurlijk wel een klein beetje schuiven met kleuren. Hiermee bedoel ik dat je een beetje lichter, donkerder, koeler of warmer kunt gaan dan de kleur die je van nature hebt. Hoe groter de stappen zijn die je maakt, hoe groter het risico op teleurstellingen.

Word je inmiddels grijs en wil je je haar om die reden kleuren?

Onthoud dan dat je een niet te donkere kleur moet nemen. Dit komt doordat je zelf nu ook zachter van kleuring wordt. Een te donkere haarkleur zal je nu onnodig hard maken. Bedenk ook dat een kleurspoeling niet op jouw grijze haar zal ‘pakken’. Je moet nu kiezen voor haarverf (ook wel een permanente kleuring genoemd).
Ook is het belangrijk om te letten op het donker/licht contrast wat je van nature in je uiterlijk hebt. Blijf in de buurt van je natuurlijk donker/licht contrast, dan zit je altijd goed. Iemand die heel licht van kleur is zal niet echt mooi staan in zwart haar.

Kleuren is tegenwoordig vaak niet slecht meer voor het haar

Veel mensen denken dat het kleuren en verven van je haar erg slecht is. Tegenwoordig is dit in veel mindere mate zo dan vroeger, omdat er in de nieuwe producten om haren te verven meestal verschillende soorten ingrediënten zitten die het haar beschermen tegen de werking van bijvoorbeeld waterstofperoxide.
Risico’s bij haar verven Wanneer er voor wordt gekozen om het haar te verven, bestaat er altijd het risico op een ongewenst resultaat. Er kan bijvoorbeeld een andere kleur ontstaan dan je voor ogen had. Daarnaast bestaat er ook de kans dat er een allergische reactie ontstaat. Lees daarom altijd goed de bijsluiter, om een idee te krijgen van de risico’s bij het verven van je haar.
Gekleurd of geverfd haar behoeft extra verzorging Bij gekleurd of geverfd haar is het extra belangrijk dat dit goed verzorgd wordt, zodat de haar zijn glans behoudt en de kleur in het haar zo mooi mogelijk blijft.
• Na elke wasbeurt moet er een crèmespoeling of conditioner worden gebruikt voor gekleurd haar.
• Kam of borstel het haar niet te lang en te ruw.
• Gebruik een speciale shampoo voor gekleurd haar.
• Spoel de shampoo uit met lauw water.
• Voorkom overmatig gebruik van de föhn.
• Bescherm je haarkleur tegen de zon (door een hoed te dragen of een speciale spray te gebruiken), onder invloed van zonlicht verandert je haarkleur.

Wij werken in onze salon met het top merk Redken. Van alle merken die wij getest hebben, kwam Redken het beste uit de test en wij zijn hier dan ook super enthousiast over!
Wij zullen deze producten ook aan onze klanten aanraden.