Haarkleuren

De do’s & dont’s van het haarkleuren

In de salon krijgen wij vaak vragen over (zelf) haar kleuren. Haar kleuren is een vak apart en zeker een specialisme waar je een goede opleiding voor nodig hebt om het goed te kunnen doen. Het is niet alleen maar een kwestie van een kleurtje kiezen, er in smeren en voilà!

Zelf je haar kleuren zullen wij als kapper altijd afraden.

Niemand wil een haarkleur die in de punten donkerder is dan bij de aanzet. Bovendien komt het zeer onnatuurlijk over en haalt het je uiterlijk niet echt op. Of een uitgedroogde verkeerde blondering, waardoor je haar geel is als stro, maar er ook zo uitziet. Overigens zijn de thuiskleuringen niet echt haarvriendelijk en bevatten veel metalen waardoor een verandering van kleur echt heel moeilijk is met alle gevolgen van dien waarvan de oplossing niet bij de drogist ligt maar wat uren aan tijd en geld gaat kosten bij de kleurspecialist ‘de kapper’. En ook wij zijn dan aan limits gebonden. We mogen dan wel kleurspecialist zijn maar toveren was geen onderdeel van onze opleiding. Dit zijn dus de echte ‘don’ts’.

Maar wat zijn dan de do’s?

Wat kan je het beste doen om een mooie kleur te kiezen?
Begin eerst met wat plaatjes te verzamelen van kleuren die je mooi vindt.
Ga hiermee naar je kapper en overleg wat het beste bij je zal passen. Dit hangt van vele factoren af. Past de kleur bij je? Wat is de geschiedenis van je haar? Wees hier altijd eerlijk over, want uiteindelijk komen we alles tegen tijdens het kleuren en is het alleen maar in je voordeel als wij weten dat het bijvoorbeeld al 2x blond en 3x bruin is geweest. Uiteindelijk wil je je haar op je hoofd mee naar huis nemen en niet in een zakje. En op groene punten zit je ook niet te wachten.
Wat heb je er voor over om de kleur optimaal mooi te houden en hoeveel tijd en geld wil/kan je er zelf aan besteden om dit te bereiken? Bespreek dit goed met je kapper, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Veel werk en tijd betekend ook een prijskaartje. Alles wat in het winkelmandje gaat moet nou eenmaal afgerekend worden. Ga je voor een uitgebreide Balayage of vindt je 10 highlights ook al heel mooi? Er is altijd een keus naar jou budget.
Een mooie blijvende kleur en glanzend haar heeft ook thuisonderhoud nodig. De kapper kan jou hierin goed adviseren welke producten je nodig hebt. Ga hier niet in beknibbelen, want neem maar van mij aan dat er heel veel verschil in een drogisterijproduct of in een kappersproduct zit. Dit is zeker van invloed op de kwaliteit en kleur van je haar. Eenmaal een goede kleur + een goed product en je wilt nooit meer anders.
Het wordt tijd dat we ons haar meer als aankleding gaan zien. We willen er allemaal mooi en verzorgd uitzien, maar wees eens eerlijk.. Je kan nog zoveel mooie kleding kopen en aantrekken, maar je haar draag je elke dag.